Fie ca doresti sa prepari retete dulci sau sarate, gelatina Dr. Oetker 10g poate fi aliatul tau de nadejde in bucatarie. Produsul se prezinta sub forma de granule maruntite, incolore si inodore. Atentie, gelatina trebuie, mai intai, hidratata in apa sau in orice alt lichid si apoi se adauga in compozitia cremelor.
Gelatina Dr. Oetker 10g este folosita in industria alimentara pentru intarirea preparatelor sau ca gelifiant. Astfel, ea poate fi folosita ca intaritor pentru jeleuri, piftie sau produse de cofetarie. Pentru preparare, se recomanda amestecarea continutului din plic cu apa rece, iar apoi se va lasa la inmuiat timp de 10 minute. Dupa ce e hidratata, gelatina trebuie topita in lichidul in care a fost hidratata.
Detalii de utilizare
Continutul unui plic se toarna peste cca. 100 ml apa rece si se lasa cca. 10 min. la inmuiat. Apoi se pune la incalzit in baie de apa (la max. 60 grade C) amestecand incet pana la dizolvarea totala. Atentie - fierberea distruge gelatina. Se lasa sa se raceasca usor folosindu-se dupa o reteta concreta tinand cont de faptul ca gelatina dintr-un plic poate inchega 0.5 l lichid. Gelatina se poate folosi la prepararea prajiturilor, torturilor, cremelor, jeleurilor de legume sau carne, a unor mezeluri si a aspicului.
Valori nutritionale
Proteine |
87 g/100 g |
Glucide |
0.2 g/100 g |
Valoare energetica kcal |
348 kcal/100 g |
Sare |
0.19 g/100 g |